Fiske

SOMMARFISKE
Fånga lunchen eller middagen i sjön Solgen. Det är bara att gå ner till sjön eller hyra en båt och åka till de djupa vattnen och prova fiskelyckan. Solgen är en av Sveriges bästa gös sjöar så möjligheten att få sitt livs största gös är god.

Om man inte vill ta med egen utrustning finns det att hyra. Du kan boka en roddbåt eller båt med motor (för aktuella priser, maila eller ring). Fiskekort finns att köpa på Eksjö Fiskegård, som ligger 100 meter från huset. De har öppet från maj till september med bemannad kiosk.

 

Läs mer om fiske i Solgen med djupkartor mm: Fiskeguiden

Vi rekommenderar varmt att ta en båttur ut till en av öarna som finns i Solgen. Ankra vid en naturhamn, sätt er på en klippa och se solen gå ned över sjön. Njut av den vackra naturen. Har fiskelyckan varit god så varför inte med en gös på grillen och ett gott glas vin.

 

VINTERFISKE
En av vinterns bästa familjeaktiviteter är att ta med sig barnen ut på sjön och pimpla.Barnen kan åka skridskor på naturisen när de pimplat klart och när hungern sätter in kan man göra upp en eld där man kan grilla korv och dricka varm choklad. En alltid lika lyckad naturupplevelse.

Barn under 15 år fiskar gratis.

ALLA AKTIVITETER SKER PÅ EGEN RISK.

VID VISTELSE I NATUREN TÄNK PÅ ALLEMANSRÄTTEN.

Läs om hur bra vi mår/påverkas då vi vistas i naturen:
Naturvårdsverket