Nyheter 2019

DECEMBER 2019
Välkommen Gandalf!Vilket gäng vi blev! Så kul att ni var med i skogen och stallet den 14:e dec. Kram på er och alla andra glada hästelever!
Så rörd jag blev… Vinzents morföräldrar skickade detta kort till mig. ”Stort tack för den fina dagen hos dig i somras. Det var en av årets absolute höjdpunkter för Vinzent och oss.”
VÄLKOMNA TILLBAKA!


NOVEMBER 2019
För hästens bästa så fick Sokki ”gå i pension” – vi saknar honom men utan oss ridivriga kanske han ha det gött i 10 år till?
Sokki i sitt nya hem
Bjalla fick också flytta – till ett hem med mycket kärlek!
OKTOBER 2019
Den 26:e oktober avled vår älskade gårdskatt Zimba. Han var en underbar kisse som vi saknar.
SEPTEMBER 20192019-09-06
Idag firar vi!

Tova och Malou fick som tidigare bestämma namnen: Vi får presentera från vänster: Marschmellows (=Lippa), Golden Glow (=Menja) och Nicke Nyfiken (=Gutti).


AUGUSTI 2019
Välkomna Lippa, Gutti och Menja!

JULI 2019

JUNI 2019Tack så mycket, Hanna-Lena!
Fort. Maj

2019-05-102019-05-07

2019-05-01
April bilder


2019-04-03
Bilder från marsmånaden

2019-03-15
Info angående ”Hästinfluensa” – snälla, ta er några minuter och läs. Tack!

Efter egna funderingar, samtal med AGRIA (hästförsäkringen) och veterinär så känner jag att ett info-mejl är smidigaste sättet att uppmärksamma er på läget: Ni kanske har hört/ läst om att det konstaterats fall av hästinfluensa i Sverige. Detta är inget jätteovanligt men med tanke på att min verksamhet, vill säger kundkrets, växt så mycket så är det nog bra att be er tänka på att inte ha samma ”häst- och ridkläder” på er i olika stall. En självklarhet för många, kanske dock inte alla som tänkt på det. De gångerna jag åker/åkt till er ridkunder eller på clinics så är det nytvättade kläder eller icke stallkläder som gäller.

Smittning sker inte bara från häst till häst utan även från häst till våra kläder (särskild handskarna då man rör hästen typ överallt med dom) och då från våra kläder till en annan häst…

Jag ber er att ha koll på era kläder om ni rider på olika ställen. Och jag är mycket tacksam om ni meddelar mig så fort som möjligt om ni hör att det upptäckts influensa där ni är ibland även om ni inte är den som varit i direkt kontakt. Då kan vi här på Åsa Gård förhoppningsvis förebygga!

Fördelen här hos oss är att våra hästar inte lämnar gården för att visas eller deltar in tävlingar – men det räcker tyvärr inte om smittan skulle hitta hit.

Tack för förståelse!
Ines

2019-03-08
Nu en lista med hästböcker (gott och blandat SV och DE) som jag kan rekommendera:

Linda Tellington-Jones
Die Linda Tellington-Jones Reitschule
Ridskola
Tellington Training für Pferde
Hästmassage & markövningar med TTouch och TTeam
Reiten mit Körper, Geist und Seele
Michael Peace & Lesley Bayley
Tänk som din häst
Lesley Bayley & Richard Maxwell
Förstå hästen
Corinna Lehmann
Bausteine Dressur Reiten
GaWaNi Pony Boy – Gabrielle Boiselle
Horse, Follow Closely (Indianisches Pferdetraining – Gedanken und Übungen)
Nathalie Penquitt
Nathalie Penquitts Pferdeschule – Zauber der Verständigung

2019-02-282019-01-30
Välkommen Meja! Vilken lycka vi känner att ha hittat en Tinker till vår gäng. Ok, vi ska vara korrekta: Meja är ett nästan 4 år gammalt sto av rasen Irish Cob. Spelar oss ingen roll vilken ras – hon trivs fantastisk med sina nya kompisar och är nyfiken på alla och allt som rör sig här på gården!