Hästinfluensa

2019-03-15
Info angående ”Hästinfluensa” – snälla, ta er några minuter och läs. Tack!

Efter egna funderingar, samtal med AGRIA (hästförsäkringen) och veterinär så känner jag att ett info-mejl är smidigaste sättet att uppmärksamma er på läget: Ni kanske har hört/ läst om att det konstaterats fall av hästinfluensa i Sverige. Detta är inget jätteovanligt men med tanke på att min verksamhet, vill säger kundkrets, växt så mycket så är det nog bra att be er tänka på att inte ha samma ”häst- och ridkläder” på er i olika stall. En självklarhet för många, kanske dock inte alla som tänkt på det. De gångerna jag åker/åkt till er ridkunder eller på clinics så är det nytvättade kläder eller icke stallkläder som gäller.

Smittning sker inte bara från häst till häst utan även från häst till våra kläder (särskild handskarna då man rör hästen typ överallt med dom) och då från våra kläder till en annan häst…

Jag ber er att ha koll på era kläder om ni rider på olika ställen. Och jag är mycket tacksam om ni meddelar mig så fort som möjligt om ni hör att det upptäckts influensa där ni är ibland även om ni inte är den som varit i direkt kontakt. Då kan vi här på Åsa Gård förhoppningsvis förebygga!

Fördelen här hos oss är att våra hästar inte lämnar gården för att visas eller deltar in tävlingar – men det räcker tyvärr inte om smittan skulle hitta hit.

Tack för förståelse!
Ines