Bastu mm.

På Åsa kan vi erbjuda många olika aktiviteter: vandra, cykla, rida, paddla kanot/roddbåt, fiska, bada och basta… Njut av det genuina småländska landskapet med mossiga trollskogar och sjöar!

År 2016 fick vi bygga vår vedeldade bastun nere vid sjön!

Bastun används av våra gäster men kan även bokas av er som vill hyra den någon timme för en underbar upplevelse i härlig natur. * Sjön bjuder på den frivilliga avsvalkningen. Kontakta oss vi intresse!

Cykla från huset ca 5 km och du befinner dig på skyltade cykelled, t.ex. Höglandstrampen och Astrid Lindgrens leden.

Vi har några cyklar i olika storlekar att låna – inga lyxexemplar dock. Det finns cyklar till barn i olika åldern samt cykelbarnstol. I huset finns en karta över cykelleder att låna. Fler eller kanske bättre Kartor finns att köpa på turistbyrån, om man så önskar.

Vi rekommenderar varmt att ta en båttur ut till en av öarna som finns i Solgen. Ankra vid en naturhamn, sätt er på en klippa och se solen gå ned över sjön. Njut av den vackra naturen.

På hösten finns det gott om svamp i skogarna runt om Åsa. Om du har tur kan du hitta en hel korg full med skogens guld, kantarellerna. Bara att gå och hitta de fina svamp ställarna…

I närheten av Åsa Gård finns det en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Vandra i Skurugata eller Skrôle Hie.

Barnens favorit är: Astrid Lindgrens värld

För dig som inte har spelat golf tidigare men är nyfiken på att prova, finns det en pay and play bana i närheten. Boaryds Golf är beläget ca 12 km från Åsa och kan ses från riksväg 33 mellan Eksjö och Hult. Du som redan är fast i sporten och vill gå ett par rundor på semestern, för dig finns två bra alternativ nedan. Eksjös välskötta bana rankas som en av de bättre i Småland och båda banorna ligger inom en 30 km radie från Åsa.

EksjögolfklubbVetlandagolfklubbBoaryds Golf

High Chaparall 126km
Gränna Polkagristillverkning 87km
Glasriket 124km
Guldvaskning i Ädelfors 29km
Kleva Gruva 18 km
– För kanotister

Inom fyra mils radie finns det tre skidbackar för dig som vill åka slalom. Dessa är i och för sig relativt små, men å andra sidan slipper man långa köer och trängsel. Läs mer om backarna:
Kettilsås
Valbackenalpina
Asbyalpina

ALLA AKTIVITETER SKER PÅ EGEN RISK! VID VISTELSE I NATUREN TÄNK PÅ ALLEMANSRÄTTEN!