Året runt


Välkommen till Åsa Gård hela året runt!

Gården och omgivningen har 365 dagar något att erbjuda till dig som längtar efter att vara i naturen.
Kika lite här på hemsidan vad du kan göra hos oss eller i omgivningen.
Längre ner får du en intryck om hur vi har det under de olika årstiderna runt om och på Åsa Gård i Edshult, Eksjö.
Kontakta oss per mejl eller via telefon med dina frågor och/eller din bokningsförfrågan.

Våren i Åsa är något speciellt när snön smälter och flyttfåglarna anländer i tusental. Ni som väljer att komma till oss på våren kommer att slås av allt liv i naturen som vaknar till efter vinterns sömn. Fågelsången på våren måste man uppleva.
Vi rekommenderar Er som gillar natur och friluftsliv att besöka oss på våren. Kanske ta en promenad i skogen och lyssna på all fågelsång eller varför inte packa picknickkorgen och cykla längs Astrid Lindgren Cykelled eller Höglandstrampen, båda cykellederna finns bara ca 5 km från huset. Karta över cykelleder finns att tillgå i huset.

Sommaren på Åsa erbjuder vacker natur och nära till många roliga och spännande familjeaktiviteter.
Gårdshusets läge långt ifrån allmänna vägar innebär att barnen kan springa och leka fritt medan föräldrarna kan slappna av med någon god bok eller varför inte ta en båttur ut på Solgen och lägga till på någon av sjöns många öar.

En given aktivitet för familjer som kommer hit är Astrid Lindgrens värld som ligger i Astrid Lindgrens egen barndomsstad Vimmerby ca 56 km från Åsa Gård:
Astrid Lindgrens värld

Hösten med alla skiftande löv och den tysthet som lägger sig över Åsa Gård är en mental avkoppling som i dagens samhälle är en välbehövlig men sällsynt upplevelse.


Vi rekommenderar dig som kanske känner dig stressad och vill uppleva riktig avkoppling att komma till oss under hösten. Varför inte ta svampkorgen och ge sig ut i skogen och plocka lite kantareller.
Naturligtvis erbjuder vi våra hästaktiviteter även på hösten. Kom till en ridtur eller lär dig mer på ridbanan…

Andra helgen i oktober, och en vecka framåt, pågår ännu en av höstens stora händelser i hela Sverige. Det är Älgjakten, och då rekommenderar vi inte att man vandrar fritt i skogen.

Åsa Gård ligger 208 meter över havet på Höglandet, vilket gör detta ställe till ett av de snösäkraste ställen man kan åka till i södra Sverige.

Vintern har mycket att Erbjuda här med allt ifrån skidåkning till fint Vinterfiske. Våra gäster brukar slås av hur fantastiskt det är att uppleva den glimmande stjärnhimlen en vinterkväll, när man inte störs av någon gatubelysning eller sken från intilliggande städer

Inom fyra mils radie finns det tre skidbackar för dig som vill åka slalom. Dessa är i och för sig relativt små, men å andra sidan slipper man långa köer och trängsel.

Läs mer om backarna:
Kettilsås
Valbackenalpina
Asbyalpina

Läs om hur bra vi mår/påverkas då vi vistas i naturen:
Naturvårdsverket
Bevarandeplan för Natura 2000-område sjön Solgen:
PDF Bevarandeplan (…)

Här hittar ni länkar ifrån både samarbetspartners, utflyktsmål, så som andra företag vi kan rekommendera:

www.olserydsgard.se * Om du letar ett bra stall för din häst!
www.hannaadolfsson.se * Mat för fest och vardag
www.visiteksjo.se * Eksjö Turistbyrå
www.hammarvidsolgen.se * Kajak, Stuga, Fiske
www.edshultsbygden.se * Edshults samhällsförening