Fiske

SOMMARFISKE
Fånga lunchen eller middagen i sjön Solgen. Det är bara att gå ner till sjön och prova fiskelyckan eller hyr en båt och åka till de djupa vattnen. Solgen är en av Sveriges bästa gös sjöar så möjligheten att få en fin matfisk är god.

Du kan boka en roddbåt eller båt med motor (för aktuella priser, mejla eller ring). Fiskekort finns att köpa på Eksjö Fiskegård, som ligger 100 meter från huset. De har öppet från maj till september med bemannad kiosk. Annars kan vi hjälpa till med att lösa fiskekort. Läs mer om fiske i Solgen med djupkartor mm: Fiskeguiden

Vi rekommenderar varmt att ta en båttur ut till en av öarna som finns i Solgen. Ankra vid en naturhamn, sätt er på en klippa och se solen gå ned över sjön. Njut av den vackra naturen.

VINTERFISKE
En av vinterns bästa familjeaktiviteter är att ta med sig barnen ut på sjön och pimpla. Barnen kan också åka skridskor på naturisen, kanske spelar hockej? När hungern sätter in kan man göra upp en eld där man kan grilla korv och dricka varm choklad. Så lätt att skapa minnesvärda naturupplevelse.

Barn under 15 år fiskar gratis.

ALLA AKTIVITETER SKER PÅ EGEN RISK.

VID VISTELSE I NATUREN TÄNK PÅ ALLEMANSRÄTTEN.

Läs om hur bra vi mår/påverkas då vi vistas i naturen:
Naturvårdsverket